Til toppen

Fauna Down 1300

Varm og komfortabel 3-sesongs dunpose - Lav vekt
82000005

Fauna Down 1300 Lady

Varm og komfortabel dunpose - Lav vekt
82000006

Fauna Pro 1600

Varm og lun 3-sesongs fiberpose
82000004

Fauna Pro 2000

Varm og god vintersovepose - Lav vekt - høy sovekomfort
82000010

Fauna T-1500

Fin vår- og sommerpose - Lav vekt - Liten plass i sekken
82000002

Fauna Down 950

Lettvekts dunpose med kvalitetsdun
82000007

Velg riktig sovepose

For å sove natten gjennom er det viktig å velge rett sovepose med de riktige egenskapene. Hva det vil si å ha riktig sovepose er selvfølgelig situasjonsbestemt. Tenk på dette når du skal velge sovepose.

 

Dun eller fiber

Soveposens fyllmateriale har betydning for hvilken sovepose som passer deg. En dunpose har høyere komfort, puster bedre og gir mer varme pr. gram enn en fiberpose. Dessuten tar dunposen mindre plass i sekken. Det er virkelig en stor belønning å kunne legge seg i en myk og varm dunpose etter en lang og slitsom dag på tur. 

Soveposeer fylt med dun bør ha R.D.S godkjent dunproduksjon.  

 

En sovepose fylt med fiber som fyllmateriale er myk og god og har den fordel at soveposen varmer selv om den skulle bli våt. En fiberpose er ofte rimeligere i pris og samtidig mer slitesterk og tåler tøffere bruk.

Fauna soveposer bruker fyllmateriale fra DuPont™ Sorona® - Sustans®. Fibrene i sovepose er delvis utviklet fra fornybare plantebaserte ingredienser. Introduksjon av DuPont™ Sorona®- Sustans® gir soveposen unike egenskaper når det kommer til vekt, størrelse og pusteevne.   

 

Teknisk beskrivelse

Mange soveposer viser til tekniske kvaliteter som forklarer hvilke egenskaper soveposen har. Her er en forklarende oversikt over noen tekniske beskrivelser som ofte går igjen.

Eksempel - 650 gram GDD 90/10:

  • Det beskriver soveposens blandingsforhold dun vs. fjær (90 % dun / 10 % fjær).  

  • 650 gram er vekten på dunet.

  • GDD: Grey Duck Down / andedun.

Alternative til GDD er GGD: Grey Goose Down / gåsedun.

 

Fillpower / fyllevne

Fyllevne: er en tallverdi for dunets isolasjons- og komprimeringsegenskap. Det er spensten som avgjør hvor godt dun isolerer fordi høy spenst holder på mer luft. Med høyere spenst på dunet får soveposen bedre varme-til-vekt forhold. Større dunfjær fra gås har bedre isolasjonsevne fordi de holder på mye luft.   

 

Maks kroppslengde

Det er viktig å velge en sovepose som passer kroppslengde. Er soveposen for liten klemmes fyllmateriale og ødelegger varmeegenskapene. Blir soveposen for stor klarer ikke kroppen varme opp luften i soveposen. Maksimal anbefalt kroppslengde indikerer hvilken lengde man bør velge etter egen kroppslengde.

 

Temperaturskala

Fauna soveposer har en temperaturskala standardisert etter EN 13537. Denne EU-standarden oppgir 4 temperaturgrenser hvor 2 av disse er mest relevant.

T Max - oppgir maks grensen for høyeste temperatur å bruke posen i (ikke relevant)

T Extreme - oppgir den temperatur en kvinne kan overleve i 6 timer (ikke relevant)

T Comfort - oppgir laveste temperatur, relatert til en kvinne (60 kg) skal kunne ha en komfortabel natts søvn. (relevant).

T Limit - oppgir laveste temperatur, relatert til en påkledd mann (73 kg) skal kunne ha en komfortabel natts søvn. (relevant)

 

T Comfort er gjerne 5-7 °C varmere enn T Limit.    

Sovepose